Biotech Campus Delft

BPF, een open faciliteit in de biotechnologie

BPF, een open faciliteit in de biotechnologie

Op Biotech Campus Delft wordt gewerkt aan nieuwe producten, kennis en toepassingen in de industriële biotechnologie. Daarvoor is nodig dat wetenschappers en bedrijven samenwerken, kennis en diensten uitwisselen en over de juiste infrastructuur beschikken. Zo worden innovaties verder ontwikkeld tot nieuwe producten of diensten. Biotech Campus Delft biedt startende bedrijven in biotechnologie gezamenlijke laboratoria, werkruimtes en kantoren. Voor grote(re) bedrijven is er volop ruimte om gebouwen te realiseren voor biologisch onderzoek, ontwikkeling en productie. Daarvoor zijn de benodigde vergunningen, infrastructuur en diensten beschikbaar.

​Bioprocess Pilot Facility - Proeffabriek 

Op Biotech Campus Delft is onder andere de Bioprocess Pilot Facility B.V. (BPF) gevestigd: een opschalingsfaciliteit (proeffabriek) die bedrijven en onderzoeksinstellingen de kans biedt om de technologie die ze ontwikkeld hebben te testen op grote schaal. Biomassa kan worden omgezet in nuttige chemicaliën en biobrandstoffen. Ook voor voedings- en farma-producten kunnen nieuw ontwikkelde processen worden opgeschaald. De BPF is vooral bedoeld om de overgang van laboratorium schaal naar commerciële schaal mogelijk te maken.

Wereldwijd

De BPF is een open faciliteit, wat betekent dat iedereen er gebruik van kan maken. Hierdoor kunnen de beste combinaties van technologieën aan elkaar gekoppeld worden, om de eventuele opschalingsproblemen te vinden en op te lossen. De BPF werkt voor klanten wereldwijd en is gespecialiseerd in voorbehandeling en hydrolyse van biomassa, fermentatie en downstream processing. Universiteiten en bedrijven bouwen soms kleine proeffabrieken om de allereerste stap van opschaling vanuit het laboratorium te kunnen onderzoeken. In Delft is dat niet meer nodig met de komst van de BPF. De BPF heeft daarbij veel profijt van de aanwezige kennisstructuur en bedrijfsomgeving van Delft.

Samenwerking

Biotech Campus Delft is een samenwerkingsverband van de TU Delft en DSM Delft, en is gevestigd op het terrein van DSM Delft en op het Sciencepark Technopolis van de TU Delft.

Locatie

Deel deze pagina

Meer informatie

www.bpf.eu

Contact:
Bioprocess Pilot Facility B.V.
Arno van de Kant
Business development director
e-mail: arno.kant-van-de@bpf.eu
telefoon: +31 - (0) 642 48 07 54


Biotech Campus Delft – DSM site
Astrid van Kleef
Communicatiemanager
www.biotechcampusdelft.nl/home
e-mail: Astrid.Kleef-Van@dsm.com
telefoon: +31- (0)6 30 54 01 93

Samenwerkingspartners

 • Ministerie van Landbouw
 • Provincie Zuid-Holland
 • Corbion
 • Be Basic
 • TU Delft
 • Gemeente Delft
 • DSM
 • Gemeente Rotterdam
 • Europese Unie
 • Gemeente Den Haag
 • Kansen voor West