Laadstraat

Laadstraat voor het elektrisch opladen van auto's

Laadstraat voor het elektrisch opladen van auto's

Centraal laden, decentraal aansluiten

De Laadstraat bestaat uit een centrale laadsturing en losse aansluitmodules, het laadstation en de laadpunten. De laadpunten zijn hierdoor compact, goedkoper en inpasbaar in elke situatie. Er zijn variaties mogelijk in de uitvoering van de stroomvoorziening, maar ook in het aantal oplaadpunten. Het innovatieve systeem zorgt er voor dat de beschikbare stroom optimaal wordt verdeeld over de aangesloten voertuigen.

Verschillende oplaadpunten

Op de Betafactory is de eerste Laadstraat gerealiseerd met de plaatsing van vier verschillende oplaadpunten: staal, kunststof, hout en beton. Deze vier oplaadpunten maken het op acht parkeerplaatsen mogelijk om te laden. Alle bezoekers van de Beta Factory mogen er parkeren. Veel plekken zijn daardoor bezet, maar zelden allemaal en is er altijd wel een plek vrij om een elektrische auto te laden.

Slimmere manieren

De gemeente Delft wil met de demonstratie op de Beta Factory laten zien dat er slimmere manieren zijn om infrastructuur voor elektrische voertuigen te realiseren. COLEGA advies en Green Effect hebben het project in opdracht van de gemeente uitgevoerd. De volgende stap in het project is de realisatie van de Laadstraat als verlengde huisaansluiting in de openbare ruimte. Het is aan de uitvoerende partijen om de Laadstraat ook buiten Delft te realiseren.

Locatie

Deel deze pagina

Meer informatie

http://evsmart.nl

Contact:

Bram Coremans

EVSmart B.V.

e-mail: bram@evsmart.nl

telefoonnummer: +31-(0)10-2037617